mandag 9. november 2009

UnBlogable?

Når man "drar rundt" i blogglandia kan man nærmest få en følelse av at man er den del av en perfekt liten verden. Husene er perfekte, det er deilig, duftende hjemmebakst hver dag, barna tusler rundt i skjønne, rene gammeldags klær, mens mor sitter i en trendy gyngestol og hekler et trendy lappeteppe. Er det alltid tilfellet? Neppe. Men lyver vi da? Nei, vi forteller bare den delen av sannheten som egner seg på trykk. Interiørblogger er jo ment for å inspirere. Det er meningen at det skal være mange vakre bilder av noen nydelige hjem, skjønne barn i gammeldagse klær bestilt direkte fra Dannmark (med en prislapp som er holdt skjult for både mann og barn), og med nydelige bilder av hjemmebakst (som egentlig var en pose med 1-2-3 boller). Det er sånn det skal være. For jeg blir heller ikke inspirert av å se bæsjebleier, fulle søppelbøtter, kleesskap som renner over, og Fjordland middager. Jeg blir ikke det.
Men noen ganger er det herlig befriende å se at vi er vanlig mennesker alle mann. Vi har alle ting i både hjem og hverdag som rett og slett er unblogable. Jeg er intet unntak. Og jeg har bestemt meg for å lette på "sløret". Jeg kunne hatt en hel serie med ting som er ubloggbart. Gang-gulvet som ikke er ferdig, listene på soverommet som ikke er ferdig malt og et bad som hverken egner seg på trykk, eller som et bad. Jeg endte opp med å vise dere bilder av badet. Det var faktisk værre før. I tillegg til at det er to forskjellige flisetyper og flisefarger(noe det er enda), var veggen og taket dekket med oransje og gule "marmorerte" plater. Det kunne jeg male vekk. Men jeg kunne ikke male badet større, eller mer lukrativt. Og jeg kunne ikke forandre det faktum at jeg nærmeste står oppi vasken når jeg dusjer, eller at vannet renner under sprekken ved døren, og rett ut i gangen. Men vet du hva; det er faktisk helt allright.
Det er ikke perfekt, men det er fint nok for meg.
Ble dere inspirert av dette bildet? Neppe..
Og hadde dere fortsatt å komme tilbake til bloggen, igjen og igjen, hvis det bare var slike bilder som ble vist? Neppe..
Men er det ikke deilig å se at vi alle er vanlige mennesker, med en vanlig hverdag, og med våre feil og mangler?
Jeg utfordrer nettopp DEG til å lage et "unblogable" innlegg! Tør du?

26 kommentarer:

 1. Hehe,føler meg sinnsykt tatt på kornet, selvom jeg har sluttet å blogge. nå leserjeg bare andres..hehe.godt skrevet. og det er sant at selvom flotte bilder inspirerre veldig, så er det herlig å se at alt ikke er like flott bak fasaden. da føler jeg meg plutselig normal. hehe.

  SvarSlett
 2. Fantastisk, Polly ;) Jeg smilte meg gjennom hele innlegget, og du skriver på en så utrolig fengende måte!

  Godt at du ikke har det heeelt perfekt, da ;) Hihi :)

  SvarSlett
 3. Hei Polly!
  Hahaha, så bra innlegg :-) Jeg har hatt opptil flere slike innlegg, og det er av vaskerom som flyter over osv!

  Har en del ting som er unblogable, men som jeg ofte blogger fordi! :-)

  Ha en flott dag!
  Klem J

  SvarSlett
 4. Hi hi flott innlegg(:

  SvarSlett
 5. :D SÅ hærlig! Ja..jeg tør!...tror jeg...
  Det skal ikke bli vanskelig å finne noe som ikke er perfekt iallefall!
  et gulv som ikke er lagt ferdig, en sprekk i porselensvasken, en gang som er halvferdig og en ferdigpose med brownies mix i kjøkkenskuffen.. Men garderobeskapene er fullt bloggbare-NOE må man jo ha man ikke er flau å vise frem ;)

  SvarSlett
 6. Hihihi :) Så godt skrevet!! Kjenner meg veldig igjen ja og tar meg selv i å strebe mot et fullt bloggbart hjem - haha - er mange lister unna for å si det sånn ;) Har selv hatt noen "ærlig blogging" innlegg hos meg, og noen av er stuen full av "liv" med leker og spor etter at vi har bodd her. Faktisk syns jeg slike bilder av og til gir de perfekte hjemmene sjel og gjør de "penere". Så har man det mindre pene og det er godt å se det her inne også syns jeg!! I like!

  Klem Lycheli

  SvarSlett
 7. Her er alt på stell til den hver tid...HAAAAAA

  SvarSlett
 8. hahahah. :D fantastisk, polly! Du er jo bare genial, og du skriver fantastisk!

  SvarSlett
 9. Morsomt innlegg! Kanskje jeg skal ta deg på ordet og laget et unbloggable innlegg....

  Klem Kristine

  SvarSlett
 10. Bra sagt. Kjenner meg veldig igjen... Får se om jeg tar utfordringen.. En vakker dag.. ;)

  Godt skrevet, humret litt for meg selv..

  God uke!

  Klem,cecilie

  SvarSlett
 11. Hei hei kjære deg. Så herlig innlegg. Inne hos meg gjør jeg så godt jeg kan og ta del i min hverdag på landet. Være ærlig med tankene mine, fortelle om dem og vise alle sider. Men med bildefremvisning, så blir det jo ofte oppstilte ting som blir tatt bilde av. Ting som har skaffet seg eller ting som har blitt malt og har fått en ny sjarm. Jeg støtter deg fullt Polly. Har de siste dager tenkt på slette bloggen min, da jeg føler at jeg stresser fælt innimellom å ta bilder av fine øyeblikk. Er ikke skapt til slik. Ønsker deg en fin kveld, glad for at jeg har fått kontakt med deg igjen. STOR KLEM FRA MEG.

  SvarSlett
 12. Jeg tørr!! Men jeg venter til i morgen når det vannskada gulvet på kjøkkene blir revet opp, DA snakker vi unblogable da!! Og om ikke bildene var inspirerende så var helt klart innlegget det! ;)

  SvarSlett
 13. Hehe-genialt skrevet,min kjære venn. håper på å få se det "berømte" badet live snart(;

  SvarSlett
 14. ha ha, du er genial, Polly!!! tror at 99% av tiden er mitt hjem unblogable! Så jeg tar utfordringen, så vær forberedt... ;-)

  SvarSlett
 15. Utrolig bra skrevet.I mitt hjem med et barn og et hjem som ikke er så stort så er det ryddig en dag.Resten av dagene er det noe her og der hehe. Jeg har det iallefall ikke perfekt bak alle bildene:-)Utenom den dagen det er perfekt i løpet av en uke. Ha en flott dag videre. Hilsen Kristin

  SvarSlett
 16. Jeg tok utfordringen! Dumt det ikke er en konkurranse, tror jeg ville vunnet! hoho... :P

  SvarSlett
 17. Jeg tror og mener jeg stadig legger ut unblogable innlegg...hehe... Jeg digga det badet ditt jeg;) Var nok lesestoff der inne hvertfall! ;) Klem

  SvarSlett
 18. bra skrevet(-;

  SvarSlett
 19. Vilket toppen inlägg!!
  Jag tror faktiskt att jag vågar ta mig an utmaningen....=)))
  Vi får väl se!?

  Kram
  Anna-Malin

  SvarSlett
 20. hihihi! der traff du spikeren på hodet! herlig herlig innlegg!!!!

  SvarSlett
 21. Fint at du tar opp dette tema...det må jo ikke være slik at noen får prestasjonsangst...samtidig er vi vel alle slik at vi gjerne vise våre beste sider til andre.
  Ha en fin dag.
  Klem...Ellen

  SvarSlett
 22. hi hi hi,så bra innlegg. hadde jeg hatt blogg skulle jeg tatt det til følge. Bra Thea!

  SvarSlett